Succesvol NK atletiek voor Sepp Schulte

Castricum/Utrecht – Afgelopen weekend vond in Utrecht het Nederlands Kampioenschap atletiek voor junioren plaats. Vanuit Atletiekvereniging Castricum (AVC) kwamen Cato Wassenaar, Caroline Broekhuizen en Kimberly Völker uit op de 100 en 200 meter. Pleun Brouwer en Sanne Spil kwamen in actie op de 3000 meter en op de middellange afstanden verschenen onder andere Twan Aslander en Bram Wokke aan de start. Sepp Schulte slaagde er zelfs in om op twee afstanden een medaille te behalen: op vrijdagavond werd hij Nederlands kampioen op de 3000 meter bij de jongens onder 18 jaar in een winnende tijd van 8:49,66 minuten.

Ook Noud van Saase en de nog maar 14-jarige Nout van der Kolk liepen uitstekende klasseringen (respectievelijk 6e en 14e plaats). Na de voorrondes 1500 meter op zaterdag – waarbij het draait om goed opletten, niet te veel krachten verspelen en toch bij de eerste lopers eindigen om finaleplaatsing af te dwingen – was het zondag tijd voor de finale 1500 meter. In een spannende eindsprint liep Sepp naar zijn tweede eremetaal van dit weekend: zilver. In dezelfde finale eindigde Bram Wokke netjes als 7e van Nederland.

Sepp Schulte in het gele shirt op weg naar goud op de 3000 meter. (Foto: Edwin Glaser)