Autisme en rouw om de diagnose

Auticafé Kennemerland Thema-avond

Castricum – Iedere ouder wil dat zijn kind een zo mooi en gelukkig mogelijk leven heeft. We weten allemaal dat het leven soms grillig en oneerlijk kan zijn en daarom is het heel fijn als je een kind hebt dat daar goed tegen bestand is. Maar wat als blijkt dat je kind de wereld om zich heen lang niet altijd goed begrijpt? En dat er voor de dingen die je kind lastig vindt een woord bestaat, namelijk autisme? 

Veel ouders zijn aan de ene kant opgelucht dat ze nu eindelijk weten waarom hun kind doet zoals het doet, maar veel ouders zijn ook heel verdrietig. Hoe moet het nu verder? Kan je kind wel op een gewone school blijven? Zal het later wel zelfstandig kunnen worden? En wordt het wel gelukkig? De diagnose autisme betekent voor veel ouders dat zij afscheid moeten nemen van hoe zij naar hun kind keken en wat zij voor hun kind als ideaalbeeld zagen. Ouders omschrijven het vaak als een periode van rouw. Tijdens de lezing wordt er samen met de ouders dieper op ingegaan.

De spreker van de avond is Anneke Eenhoorn– Klinisch psycholoog/ psychotherapeut/ cognitief gedragstherapeut bij ’s Heerenloo PolikliniekAccountmanager.

De avond wordt op dinsdag 11 februari gehouden in OBS Juliana van Stolbergschool. De lezing begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) en eindigt om 22:15 uur, met uitloop tot 22:45 uur. 

Er is deze avond een uitstalling van allerlei autisme-gerelateerde artikelen aanwezig, zoals folders, boeken en sensorische materialen. (Foto: E. Posno)