Nieuwe tenniskampioenen bij jeugdclubkampioenschappen TVC

Castricum – Van 10 tot en met 15 juli werden bij zeer zonnig en warm weer de jeugdclubkampioenschappen van Tennisvereniging Castricum (TVC) gehouden op de buitenbanen van Sportpark Berg&Bal. In tegensteling tot vorige jaren was besloten dit kampioenschap los te koppelen van dat van de senioren en te houden in de periode vóór de zomervakantie. Dat besluit heeft positief uitgewerkt met betrekking tot het aantal deelnemers, dat vijftig procent hoger was dan vorig jaar.

Er werd hard en fair gestreden om de titels in de verschillende categorieën onder grote belangstelling van ouders, opa’s en oma’s en verdere familie en vrienden. In de categorie oranje (8-10 jaar) werd Mans Peters overtuigend winnaar en Evi Vermeulen tweede; Mans Peters en Kas Hubert werden eerste in de dubbel met Evi Vermeulen en Juliet Hills als tweede. Bij ME (11-15 jaar) werd Eva van der Poel ongeslagen kampioen en Lynn Vermeulen tweede. Bij de JE (11-15) won Thijs Mossing Holsteijn de finale van Yari Schut en werden Thijs Mossing Holsteijn en Danny Schut winnaar van de dubbel (11-15) met Yari Schut en Sven Laan als tweede.

In de categorie ME (13-17 jaar) werd Julia Lowie ongeslagen kampioen en Dinah Steevens tweede; bij de JE (13-17 jaar) deed Stef van Lieshout hetzelfde, maar hij moest met name tegen Harold Hollmann (kampioen 2022) zijn uiterste best doen om te winnen. Stef en Harold wonnen samen overtuigend de dubbel (13-17) van Julia Lowie en Tessa Schermer.

Bij de prijsuitreiking op de slotmiddag werden alle deelnemers geprezen om hun sportiviteit en hun ‘drive’ om wedstrijden te winnen. De winnaars en nummers twee kregen hun bekers en de club mocht twee nieuwe jeugdkampioenen begroeten, zowel bij de meisjes als bij de jongens: Julia en Stef konden de wisselbekers mee naar huis nemen. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd kampioenschap.

Stef van Lieshout en Julia Lowie zijn de nieuwe clubkampioenen van Tennisvereniging Castricum bij de jeugd. (Foto: aangeleverd)