Spektakel bij Limmen – Sporting Krommenie in laatste vijf minuten: 1-1

Limmen – Nadat pupil van de week Mitch Beentjes zondag van scheidsrechter Brouwer twee keer een penalty mocht nemen, nam Limmen het initiatief tegen het eveneens puntloze Sporting Krommenie. Heel snel kreeg de voor Jeroen de Groot spelende Boris de Boer een prima kans, echter de keeper redde bekwaam. Ook Sporting kreeg een mooie kans. Uit een messcherpe voorzet wist de jonge Tijn Welgraven de bal te onderscheppen. Hij speelde overigens een fantastische wedstrijd.

Door Willem Koot, vv Limmen

Een solo aan Limmenzijde van Jacco de Jong gaf ook geen resultaat doordat de keeper de bal keurig voor de voeten van Boris wegkaapte. Limmen bleef aanvallen, maar de counters van Sporting waren levensgevaarlijk. Zo kreeg de kalende spits van Sporting een mooie kans maar schoot net naast. De rust kwam dus met 0-0. Vlak na de rust een dot van een kans voor Sporting. De bal ging rakelings voorlangs. De ingevallen Thomas van der Wijk schoot op doel en met een knappe reactie voorkwam de doelman erger. Vlak voor tijd kreeg Limmen een strafschop tegen. De voor Björn Valkering ingevallen Jur Hollenberg gaf een duw in de rug van een voorwaarts. De scheidsrechter was gedecideerd en legde hem op de stip: 0-1 met nog vijf minuten te spelen. Alles of niks voor Limmen. Uit een corner kopte de meegekomen keeper Jesse Glorie onberispelijk raak. Een matige partij van Limmen, die toch nog één punt opleverde voor beide partijen. Volgende week uit tegen Zwanenburg. Het wordt weer kouder, dus de sjaal weer om. We zijn er! (Foto: aangeleverd)