Meervogels loopt weer twee punten mis

Akersloot – Meervogels ’31 2 toog naar het hoofdstedelijke Swift 2 en leed daar een acceptabele 2-0-nederlaag met weinig kansen op meer. Het wordt een lastig seizoen in de hoogste reserveklasse voor het corps van Gerrit Beentjes.

Door Nico Adrichem, Meervogels ‘31

Meervogels’31 1 zou misschien tekenen voor een punt uit bij buurman FC Uitgeest, dat toch met hoge verwachtingen aan dit duel begon. De eerste minuten waren inderdaad voor de geel-groenen, maar daarna wist Meervogels zich in de partij te mengen en was het aandeel fiftyfifty. In de 15e minuut warempel een prima actie van middenvelder Mees Tiebie en via de onderkant van de lat was het 0-1. Daarna ging de eerste helft verder zonder goed voetbal, maar wel de nodige strijd. De grootste mogelijkheid op een treffer was toch voor Meervogels, maar Tom Adrichem raakte met een snoeiharde vrije trap het aluminium en FC Uitgeest ontsnapte. Dat was zeker de eerste twintig minuten van de tweede helft het geval: wederom het kader om het doel zat Meervogels tegen, maar ook grote kansen voor Jens Verduijn en Tom Adrichem werden niet benut. Een 0-3-tussenstand was toen zeker de verhouding en FC Uitgeest werd in leven gehouden. Hoe duur was deze fase…

Tweede helft

Want door de wissels ging Meervogels al meer ‘vrouw en kinderen eerst’ spelen, alhoewel dat nergens voor nodig was. Het zeer statische FC Uitgeest kon de buren eigenlijk amper pijn doen. Tot in de 96e minuut: een corner uit de omschakeling belandde op het voorhoofd van centrale verdediger Stan Vrouwe, die dankbaar de gelijkmaker inknikte. De 1-1 was een feit en deed de verhoudingen veel onrecht aan. Opnieuw een paar punten overboord en misschien deed dit nog wel meer pijn als een week eerder. Naast het puntenverlies vooral even aandacht voor de gele kaartenlast: een aantal spelers hebben wat dat betreft het gaspedaal vol open staan en zullen daar wat slimmer mee om moeten gaan. De basis is smal en zodra er spelers wegvallen is dit nauwelijks op te vangen.