Meervogels ’31 mist drive

Akersloot – Het vrije weekend van Meervogels ’31 2 zorgde voor een goedgevulde selectie voor het treffen van het vlaggenschip. Tegen het net uit de eerste klasse gedegradeerde v.v. Assendelft moest dan toch de eerste overwinning in de tweede klasse behaald gaan worden.

Door Nico Adrichem, Meervogels ’31

Meervogels kreeg van de Assendelvers ook meteen het initiatief in handen gedrukt en in minuut 3 was daar al een grote kopkans van centrale verdediger Stijn Beentjes. Helaas zocht hij het doelvlak wat te hoog. Na een klein kwartier dan toch weer de achilleshiel van onze geelzwarten: in de omschakeling werden we in het rechterverdedigingsblok keihard geklopt en stond de 0-1 toch weer op het bord. De onderlinge afstanden tussen de spelers zijn vaak veel te groot en makkelijk te bespelen voor de tegenstanders, zeker als de lopende middenvelders ook nog veel snelheid meebrengen. Een domper op de redelijke start aldus, maar gelukkig wisten we de rug te rechten: een goede assist van Lex Broertjes werd op waarde geschat door Tom Adrichem en de gelijkmaker was een feit.

Tweede helft

In deze fase was Assendelft rijp voor een achterstand, maar grote kansen werden opnieuw niet benut en zo werd een open eerste helft afgesloten met een gelijke stand: 1-1. In de tweede helft startte Meervogels voortvarend en al snel waren de eerste mogelijkheden voor de thuisclub te noteren. Aan de afronding mankeerde zondag echter nogal wat en net als in de vorige twee wedstrijden deed ons dit de das om. Zodoende kon tegenstander Assendelft, dat toch zeker niet imponeerde, na een uur spelen de 1-2 in het net koppen uit een corner, waar doelman Cas Hoogland er even niet goed uitzag.

Daarna een half uur met zeer rommelig spel: Meervogels speelde zonder overtuiging en leek de spirit voor een goed resultaat te missen. Assendelft kreeg nog wat counterkansen, maar de lat, doelman Hoogland en onnauwkeurig afwerken lieten de Akersloters in leven. Na 95 minuten blies de uitstekende arbiter voor het laatst op zijn fluit en was Assendelft in het bezit van de eerste drie punten.

Programma

Het lijkt me duidelijk dat we pas een rol kunnen spelen in de tweede klasse als alle neuzen de goede kant op staan en we allemaal met het mes tussen de tanden spelen. Vanaf de kant oogde dit het laatste half uur zeker niet zo en ging het team als een aangeschoten (Meer)vogel over het veld. Het zag er niet goed uit en dat baart zorgen voor de aankomende zwaardere wedstrijden tegen ZAP en KFC. Aan de selectie de taak om hier een antwoord op te vinden, want anders hebben we in deze klasse niet veel te zoeken.