Meervogels ’31: thuissyndroom duurt voort

Akersloot – Yes, daar was ie dan: de eerste overwinning van Meervogels ’31 2 in de reservehoofdklasse is een feit. DCG 2 uit Amsterdam was het slachtoffer; zij konden met 3-1 naar huis. Hopen dat ons tweede hier moed uit put en de weg omhoog kunnen vinden. Meervogels ’31 1 trad thuis aan tegen hekkensluiter LSVV, degradant van vorig jaar. De verschillen zijn klein in deze tweede klasse en dat bleek ook in deze wedstrijd.

Door Nico Adrichem

Meervogels werd al vroeg in het zadel geholpen: in de tweede minuut werd een scherpe corner van Jelle van der Eng in twee instanties ingeknikt door libero Stijn Beentjes en dacht de Akersloter aanhang een leuke middag tegemoet te gaan. Toen in minuut acht gelegenheidsspits Jens Verduijn ook nog vrije doortocht kreeg naar routinier-doelman Frank Kramer leek de 2-0 in de maak, maar helaas verkwanselde Jens deze reuzenkans. Na een klein kwartier sloeg LSVV keihard terug: een corner werd slecht verwerkt en in drie instanties was het 1-1. Wat volgde was een zenuwachtig schouwspel tussen twee ploegen met niet al te veel vertrouwen aan de bal en dus veel balverlies aan beide zijdes. Vlak voor rust nog een oprisping toen Jelle van der Eng een vrije trap op de lat liet belanden, maar verder was het vooral armoe troef.

Tweede helft

Na rust kwam LSVV beter uit de startblokken: de paal bracht twee maal redding achter doelman Cas Hoogland, die verder meerdere keren handelend moest optreden in de tweede helft en dat bekwaam deed. Meervogels deed iets terug via wederom Stijn Beentjes, maar zijn kopbal mistte de juiste richting. Uiteindelijk bleef 1-1 ook de eindstand en Meervogels ’31 nam daar genoegen mee: ,,Als je niet ken winnen, moet je zorgen dat je niet verliest’’, zou Cruijff zeggen. Dat is dan een stap voorwaarts ten opzicht van eerdere thuispartijen, die allen verloren gingen. Nu op naar koploper HSV uit, waar we voormalig coach Rene van Elsland tegenkomen. Ik verwacht een tot de tanden gemotiveerd Meervogels ’31 om het hen lastig te maken. Come on, Geelzwarten!