FC Castricum laat Reiger Boys ontsnappen

Castricum – ,,Als je niet kunt winnen, moet je er voor zorgen dat je niet verliest.’’ Deze Cruijffiaanse wijsheid vertelde het verhaal van FC Castricum tegen Reiger Boys. In de eerste twintig minuten was de thuisploeg de bovenliggende partij, maar vergat te scoren. De Heerhugowaarders deden dat wel, maar kwamen niet verder dan 2-2 en twee open kansen in blessuretijd.

Met Martijn Groot als pinchhitter waren twee grove verdedigingsfouten genoeg om FCC aan het wankelen te brengen. Wankelen is iets anders dan buigen en dat ondervond Reiger Boys aan den lijve. Daan Hamaker ging als spits als breekijzer fungeren. Uit een van de vele hoekschoppen kopte hij van dichtbij de 1-2 achter doelman Nick van Duijn. Even later was het jonge talent Shane Jansen alert bij een doorgeschoten bal. De telg uit een roemruchte voetbalfamilie tikte van dichtbij 2-2 in.

Met het gelijkspel is er voor FC Castricum geen reden voor paniek. De ploeg van Pim Touber moet nog twee wedstrijden inhalen. Regerend koploper Stormvogels werd al verslagen. Zaterdag wacht de confrontatie met HCSC in Den Helder, eind januari de topper tegen De Foresters, dat na een paar monsterscores op de weg terug lijkt. ,,Je kunt tegen een counter lopen en alsnog verliezen’’, verklaarde Touber. ,,Al met al is het oké, deze ploeg gaat ook nog punten verliezen. Waar ik wel zeer tevreden over ben, is het karakter van de ploeg. Ze zijn bij die achterstand met zijn allen opgestaan om alsnog een punt uit het vuur te slepen. Klasse!’’

Carlo Vrijburg (links) en Youri Kuilboer (rechts) bleven strijden voor de winst. (Foto: Sandy Klaver)