Spannende pot ereklasse rugby dames Cas RC

Castricum – De dames van Cas RC moesten het dit keer opnemen tegen de Blue Babes, een gecombineerd team uit Purmerend/Sassenheim. Deze ploeg stond afgelopen seizoen in de finale om het landskampioenschap, dus dat gaf al aan dat het een zware pot zou worden.

Na eerst het tweede/driede van Cas, in een zeer hoogwaardige rugby pot, te hebben zien gelijk spelen waren de dames aan de beurt. In een zeer faire, maar ook stevige pot zag het ruim aanwezige publiek een zeer sterk voor de dag komend Cas-team. In de eerste helft waren de twee ploegen elkaars gelijken. Beide teams maakten een try, Castricum benutte echter de conversie wel. Hierdoor begon de rust met 7-5 in het voordeel van Castricum. Ook de tweede helft verliep zeer spannend, de Blue Babes scoorden via hun voorwaartsen 7-12. De dames van Cas bleven tot het laatste fluitsignaal aanvallen om de volle winst eruit te slepen, maar redden het net niet. Einduitslag: 7-12. Wederom hebben de dames bewezen dat ze goed meedoen op het hoogste niveau.

Ymke Stuifbergen die, zoals we van haar gewend zijn, ook deze wedstrijd weer sterk en mooi rugby liet zien. (Foto: Theo Beentjes)