FC Castricum verslaat IJmuiden in tumultueus duel met 4-2

Castricum – De warming-up voor de kraker tegen De Foresters was hartverwarmend en leverde drie punten op. Toch was coach Pim Touber verre van tevreden over het vertoonde spel tegen IJmuiden: ,,We winnen met 4-2. Dat is positief. Maar tegen De Foresters zullen we zaterdag veel minder ruimte krijgen. Dat wordt een heel andere wedstrijd. Ik moet er niet aan denken als wij hier hadden verloren. Nu wordt het pas echt leuk.’’

Zoals zo vaak ontbrak de scherpte bij FC Castricum. In de eerste tien minuten kreeg de thuisploeg vier niet te missen kansen. Pas in de 18e minuut was het raak. Melle Hooning hoefde alleen nog maar te knikken om zijn eerste doelpunt voor FC Castricum in te koppen. Even later kon Stan Eefting met een rode kaart vertrekken en ging IJmuiden opeens een stuk beter spelen. Kort na rust kopte Daan Hamaker de 2-1 in. Met een lepe lob en slecht uitverdedigen van FCC bleef de ploeg van David Zonneveld in de race. Totdat Menno Buijnsters met een snoeihard afstandsschot de 3-2 voor zijn rekening nam. Invaller Elario Zweet tekende voor de eindstand: 4-2. Zaterdag om 16.30 uur gaat FC Castricum op bezoek bij De Foresters. De achterstand op de nummer twee uit Heiloo bedraagt zes punten. Bij winst komt de tweede plaats in het vizier. In Heiloo zijn de voorbereidingen op het feest alvast in volle gang. Insiders wisten zaterdag te melden dat na afloop een Mexicaanse Avond wordt georganiseerd en dat er veel te vieren zal zijn.