Meervogels ’31 geflatteerd naar winst

Akersloot – De reserves van Meervogels kenden zondag het eerste half uur een ongekend slechte start van de belangrijke partij tegen RODA ’23 uit Amstelveen. Zonder zelf tot kansen te komen, stond het 0-2 en tot overmaat van ramp kwam vlak voor rust ook de 0-3 nog op het bord. Gelukkig werd ook meteen de 1-3 gescoord en was er nog wat om voor te vechten in de tweede helft. Dat gebeurde ook: de 2-3 stond er al snel op en daarna kon het alle kanten op. De 3-3 viel ook nog en Meervogels leek door te drukken. Met kansen aan beide zijdes werd dit echter de einduitslag en dat was terecht.

Meervogels ’31 1 kreeg mede-promovendus Schagen-United op bezoek en – gezien de ranglijst – mochten er niet te veel misstappen worden begaan. Het eerste kwartier was zeker voor de Schagenaren, maar zij kamen tot enkele halve kansen en de counters van Meervogels waren ook niet ongevaarlijk. Daarna vooral middenveldspel en Meervogels ‘vrat’ zich in de partij en wist een licht overwicht te creëren. Het was daarom mooi dat Jens Verduijn op slag van rust de openingstreffer op het bord kreeg door een goede vrije trap van Jelle van der Eng te verlengen: 1-0. Na rust een valse start van de geelzwarten: binnen tien minuten al een terechte strafschop tegen en routinier Robert-Jan Klein zette doelman Cas Hoogland op het verkeerde been: 1-1.

Tweede strafschop tegen

Gelukkig rechtten onze favorieten daarna de ruggen en werd er gestreden; een fantastische goal van Jelle van der Eng was het resultaat na een goede combinatie met come-back-kid Niek van der Eng: 2-1 en Schagen van slag. Toen Tom Adrichem na goed doorzetten van de gehele ploeg ook de 3-1 maakte, leek de buit binnen, maar niets was minder waar. Weifelend uitkomen van goalie Cas bracht de referee op het punt om Schagen de tweede strafschop toe te kennen, maar dezelfde good-old Klein besloot nu om deze kans op de bovenkant van de lat te deponeren. Met nog geruime blessuretijd kon Meervogels de tijd nu redelijk zorgeloos uitspelen. Sterker nog: Jens Verduijn kreeg zijn tweede treffer nog op het bord na matig ingrijpen van de Schager doelman: 4-1. Een geflatteerde uitslag, maar de ploeg was er niet minder blij om.

Belangrijke winst aldus, maar er blijven circa tien ploegen dicht bij elkaar in deze 2e klasse. Elk punt telt en dat zal ook volgende week het geval zijn.