Vitesse ’22 verslaat koploper Kolping Boys met 1-0

Castricum – Het eerste van Vitesse ’22 heeft een belangrijke en terechte overwinning behaald op de koploper van de 1e Klasse A: Kolping Boys uit Oudorp. Matchwinnaar werd Vitesse ’22-verdediger Michael Stenvers. Hij kopte bijna halverwege de eerste helft vallend de 1-0 binnen. Deze opgelopen achterstand maakte Kolping Boys niet meer goed. In een spannende wedstrijd gaf Vitesse ’22 de nipte voorsprong niet meer uit handen en deed aan klantenbinding op een zonovergoten sportpark De Puikman. De gehele ploeg liet grote inzet zien en de wil om te winnen van de blauwzwarten was groter dan de angst om te verliezen. Door deze overwinning blijft Vitesse ’22 thuis ongeslagen.

De eerste helft gaf het team van hoofdtrainer Arjan de Zeeuw geen kansen weg. De sterke verdediging met doelman Tom Laan en centrale verdedigers Milo Cremers en Jasper Rutgers, omringd door de robuuste linkse verdediger Robin Stam en op rechts wingback Michael Stenvers, staat als een huis, al hadden ze hun handen vol aan de lange Kolping-spits Dennis Konijn. Michael Stenvers, die twee wedstrijden afwezig was door een schorsing, maakte een prima rentree.

Eerste kans

Vanaf de eerste minuut zetten de Castricummers meteen druk en dat resulteerde na een fout achterin bij Kolping Boys al vroeg in de wedstrijd in een goede kans voor rechtsbuiten Rik Beentjes. Hij scoorde net niet. In de 21e minuut was het dan wel raak. Martijn Kuijs bereikte met een afgemeten corner het hoofd van Milo Cremers, die terugkopte op Rik Tolsma, wiens inzet gepareerd werd maar vervolgens kwam de bal bij de eerder opgestoomde verdediger Michael Stenvers die de Kolping Boys-doelman Plomper koppend het nakijken gaf: 1-0.

In de 18e minuut een goede combinatie van middenvelder Jaap Menick met Rik Beentjes maar die leverde niet meer dan een corner op. De wedstrijd had al op slot gegooid kunnen worden. Na een goede pass van weer Martijn Kuijs op Mika Miettinen kwam laatstgenoemde oog in oog met de Kolping Boys-goalie, maar in plaats van de bal hard over de grond in het doel te schieten probeerde Mika de Oudorpse sluitpost met een lob te verschalken. Dat mislukte. De rest van het eerste bedrijf bleef Vitesse ’22 het beste van het spel houden en kon Kolping Boys te weinig overtuigen als koploper van deze 1e Klasse. Ze konden het spel niet maken.

Tweede helft

Na de thee drongen de bezoekers meteen aan. Er ontstond een klein veldoverwicht. Vitesse ’22 had hier moeite mee. Er was bij Vitesse ’22 wel grote inzet maar er werd te reactief gevoetbald, waarmee wordt bedoeld dat je je aanbiedt als de bal er al is. In de 62e minuut dan even sensatie. Na een goede corner kopte Milo Cremers de bal op de lat. Dat had de 2-0 kunnen zijn! Na een zeldzame fout even hierna achterin van Jasper Rutgers kreeg Kolping Boys een kans, maar het schot van hun spits Dennis Konijn werd door de prima keepende Vitesse ’22-goalie Tom Laan handig gepareerd.

Na drie kwartier voetballen ging Vitesse ’22-hoofdtrainer De Zeeuw wisselen en wel meteen twee spelers. Tot de laatste seconde bleef de wedstrijd spannend omdat Kolping Boys zich niet gewonnen gaf en Vitesse ’22 maar niet de verlossende 2-0 kon maken. De voor Rik Beentjes ingevallen Vitessse ’22-rechtsbuiten Idaassi was nog het dichtst bij de 2-0 maar hij draaide te ver naar buiten, waar een rechtstreekse actie richting goal binnen de zestien meter gevaarlijker was geweest. Kans verkeken. De Oudorper Jorena Mandjes probeerde het met een afstandsschot, maar Tom Laan pareerde wederom voortreffelijk. Jammer dat aanvoerder en verdediger Milo Cremers in de extra tijd na een makkelijk gegeven vrije trap voor Kolping Boys zwaar geblesseerd het veld moest verlaten.

‘Lekkere overwinning’

Na zo’n tien minuten extra bijgetrokken tijd won Vitesse ’22 deze wedstrijd van de tot dan ongeslagen koploper, waardoor ze Kolping Boys nu op de ranglijst op vier punten zijn genaderd. We vroegen hoofdtrainer Arjan de Zeeuw om zijn mening over deze wedstrijd: ,,Dit was nou wat je noemt een lekkere overwinning. We hebben met heel grote inzet van het hele team gespeeld. Ik ben erg blij’’, Aldus de tevreden hoofdtrainer.

Het bleef nog lang onrustig in de met livemuziek gezellige Vitesse ’22-kantine. Komende zondag wacht weer een volgende (moeilijke) tegenstander: Dan moet Vitesse ’22 aantreden tegen AGB, de nummer 2 op de ranglijst. We zien u graag dan. Tot dan!

Opstelling Vitesse ’22: Tom Laan (k), Michael Stenvers, Jasper Rutgers, Milo Cremers (90+Sam Veldt), Ronald Stam, Martijn Kuys, Mika Miettinen, Mees Oosterman (18’ Masanari Igarashi/73’ Idaassi), Rik Tolsma, Rik Beentjes (73’ Bas Kiebert), Jaap Menick

Kolping Boys: Nick Plomper (k), Amine Ouaziz, T. Kee, Joreno Mandjes, Arthur Winkelaar,  Steije Kee, Mohamed Ettoouhlal (75’ De Wilde), Dennis Konijn (90’ Daan Koch), Joey Gijzen, Jent van der Hoeven, (75’ De Wit), Loran Schouten.

Michael Stenvers kopte halverwege de eerste helft de 1-0 binnen. (Foto: aangeleverd)