FC Castricum toont twee gezichten

Castricum – De conclusie was snel getrokken. Tot de 68e minuut speelde FCC de hoofdrol in het duel tegen Zandvoort. Op onverklaarbare wijze nam de thuisploeg toen de regie over. Met als eindresultaat een omstreden overwinning: 2-1.

,,De eerste helft werden wij weggetikt’’, keek Ralph Blom terug op de eerste 45 minuten. De coach van Zandvoort, die vorig jaar bij FCC onder contract stond, kon zijn ogen niet geloven. ,,Het leek wel of FCC geen energie meer over had. Ik geef toe dat de strafschop dubieus was, maar daar praat niemand meer over. Ik verwacht dat dit seizoen vier ploegen gaan degraderen. Met deze drie punten staan wij weer wat vaster in de middenmoot.’’

Door het verlies van Reigerboys hield FCC de schade beperkt. De eerste helft kreeg FCC een paar goede kansen. Nadat Sebastiaan Weber dichtbij de 0-1 was, was het even later Elario Zweet die de 0-1 intikte. Na het rustsignaal vocht Zandvoort zich terug in de wedstrijd. Na de gelijkmaker (68e minuut) tuimelde aanvoerder van Zandvoort Kas de Vries wel heel erg opzichtig op de grond. Fernando Lewis maakte van 11 meter geen fout: 2-1.

Stijn Peijs is zijn tegenstander de baas. (Foto: Sandy Klaver)