Limmen stelt na rust orde op zaken tegen Zwanenburg

Limmen – Voetbalvereniging Limmen gaat vol voor de tweede plek op de ranglijst. De spelers zijn weer allemaal terug van vakantie, dus op volle oorlogssterkte. In het begin een gelijk opgaande strijd tegen Zwanenburg met over en weer kansen. Zo kreeg Jeroen de Groot een mogelijkheid, maar schoot naast. Ook Zwanenburg kreeg kansen, hetgeen leidde tot een terecht afgefloten buitenspeldoelpunt. De rood-blauwen werden sterker en de achterhoede van Limmen wankelde. Vlak voor rust een vrije trap net buiten de 16, die een gemakkelijke prooi leek voor keeper Glorie. De zwabber ging echter via zijn arm in het doel: 0-1 rust.

Enkele wisselingen in de rust brachten meer evenwicht. Nog geen vijf minuten in de tweede helft stond het gelijk. Goed doorzetten van Tijn Welgraven, die de bal aan Jacco de Jong gaf. De snelle linksbuiten gaf goed voor op Boris de Boer, die hem binnengleed. Dat deed hij even later nogmaals met zijn hoofd. Uit een voorzet van Jeroen de Groot dook hij à la Bep Bakhuis de bal binnen. Geen echte kansen voor Zwanenburg in de tweede helft en op die basis is de overwinning dik verdiend. Volgende week naar Alkmaar om Victrix het leven zuur te maken.