Meervogels ’31 eindigt seizoen met een lach

Akersloot – Het reeds gedegradeerde tweede nam het op tegen Bloemendaal 2 en boekte na een 0-2-achterstand een 5-3-overwinning met vier goals van Menno Stel, die prompt de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen. Zo namen de reserves van Meervogels ’31 afscheid van de reservehoofdklasse met een overwinning en gaan ze volgend seizoen met hernieuwde energie de strijd aan in de reserve-1e-klasse.

Meervogels ’31 1 speelde feitelijk om des keizers baard tegen nummer 3 Westfriezen, maar eindigen boven buur FC Uitgeest is altijd lekker. Winst was een vereiste om dit te bewerkstelligen en het moet gezegd: Meervogels startte erg goed op het kletsnatte hoofdveld op Cloppenburch en kwam tot legio kansen in de beginfase. Alleen Tom Adrichem kwam tot scoren in de 7e minuut na een goede combinatie met neef Jelle van der Eng, die ook volgend seizoen weer deelgenoot is van de geelzwarte brigade. Daarna vergat Meervogels door te drukken en liet het Westfriezen in leven. Dit zorgde er tevens voor dat deze ploeg de gelijkmaker kon noteren in minuut 29 door een raak schot vanuit de 2e lijn langs stand-in Rinus Kok te knallen. Zo was het een aantrekkelijke eerste helft met veel kansen en aanvaardbaar voetbal.

Tweede helft

Helaas was dat in de tweede helft niet meer het geval: Meervogels kwam slecht uit de kleedkamer en Westfriezen probeerde een overwicht te creëren. Dat lukte enigszins, zonder tot grote kansen te komen. De Akersloter helden kwamen tot enkele wapenfeiten: schoten van Mees en Jelle waren net niet nauwkeurig genoeg en het duurde pas tot minuut 69 toen wederom Tom Adrichem goed voorbereidend werk van Mees Tiebie en Lex Broertjes wist af te ronden. De 2-1 was een feit en Westfriezen gaf daarna genoeg gelegenheid om de score uit te bouwen. Dat gebeurde niet: alle overtalsituaties werden teniet gedaan door onzorgvuldigheid en de Westfriezen bleven zo maar in de wedstrijd.

Akersloot kon nog één hoogtepunt noteren: selectiespeler Stan Kaandorp nam na een dienstverband van circa dertien seizoenen afscheid van het selectievoetbal en kreeg een ovationele wissel in de 74e minuut. De score bleef ondertussen zoals die was en Meervogels’31 kon zich zo de vijfde plek toe eigenen en dat was voor het seizoen niet verwacht. Een prima prestatie van het corps van hoofdtrainer Raymond Huisman. Wellicht kan men de verwachtingen voor het volgende seizoen bijstellen nu de groep zo goed als intact blijft. Eerst afbouwen en dan weer werken naar volgend seizoen toe.

Afscheid van een echte Meervogels-jongen: Stan Kaandorp. (Foto: Jacky Adrichem)