Margriet Bossink portretteert asieldieren en schenkt opbrengst aan het asiel

Castricum – Vorig jaar lanceerde Margriet Bossink samen met haar echtgenoot René Pronk het  Vriendenboek voor recepten en het Vriendenboek voor bakrecepten. Ze is ook het creatieve brein achter een serie kleurboeken voor volwassenen, met elk veertig mandala’s om zelf in te kleuren. Inmiddels heeft de creatieve duizendpoot weer een nieuwe passie gevonden: het portretteren van (asiel)dieren.

Hoewel zowel Margriet als René inmiddels gestopt zijn met werken, is stilzitten er niet bij. Ze zitten allebei nog vol energie en ideeën. Het jongste project betreft het maken van digitale dierenportretten, die op de eigen website www.pluspassie.nl gepubliceerd worden en daar ook te koop zijn. Zo’n digitaal portret van je eigen huisdier kun je laten afdrukken op canvas, maar ook op voorwerpen, zoals een mok of een telefoonhoesje. Je ontvangt het portret in drie digitale bestandsformaten (JPG, PNG en TIF) met een hoge resolutie, zodat je voor elke gewenste toepassing over het juiste formaat beschikt. Standaard is de afbeelding vierkant, maar andere beeldverhoudingen zijn ook mogelijk.

Auteursrecht

Hoewel het dierenportret tot stand komt op basis van een bestaande foto van het dier, ontstaat door het creatieve proces wel een nieuw kunstwerk waarop auteursrecht rust. Als afnemer heb je de keus om dat auteursrecht wel of niet af te kopen. Kies je ervoor om dit te doen, dan mag je het werk ook voor commerciële doeleinden gebruiken. Betaal je alleen voor het maken van het portret, dan mag je er uitsluitend voor eigen gebruik over beschikken.

Asieldieren

Ook asieldieren worden door Margriet op deze wijze vereeuwigd. Deze werken biedt ze via de online kunsthandel www.werkaandemuur.nl te koop aan. De opbrengsten uit deze verkopen doneert ze aan het asiel waar het betreffende dier is ondergebracht. Dat heeft bovendien als neveneffect dat het dier hierdoor extra in de belangstelling komt te staan, waardoor wellicht eerder een nieuw baasje gevonden wordt. Diegene ontvangt het portret dan als cadeau.

Kijk op www.pluspassie.nl voor meer informatie. (Foto: Plus Passie / Margriet Bossink)