Castricumse (82) opgelicht door ‘bankmedewerker’: €4.200 buitgemaakt

Castricum – Een 82-jarige vrouw uit Castricum is het slachtoffer geworden van oplichting door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. De oplichter wist zo €4.200 van haar rekening te halen. De politie vraagt om hulp bij de zoektocht naar de man, die onder andere geld opnam bij Geesterduin.

Op 6 mei werd de oudere dame gebeld op haar vaste telefoon. Een vrouw aan de lijn deed zich voor als medewerkster van de fraudeafdeling van de ING-bank. Ze vertelde het slachtoffer dat er een verdachte transactie naar Duitsland was geblokkeerd, zogenaamd om haar te behoeden voor fraude. Overrompeld door het nieuws en overtuigd van de betrouwbaarheid van de oplichtster, gaf de 82-jarige vrouw haar persoonlijke gegevens prijs.

Lang telefoongesprek

De oplichter hield het slachtoffer ruim drie uur aan de lijn. In deze tijd wist de oplichter de pincode van het slachtoffer te ontfutselen en haar daglimiet te verhogen. Ze vertelde ook dat de bankpassen geblokkeerd moesten worden en dat een collega van haar deze thuis zou ophalen, onder vermelding van een specifieke verificatiecode.

Niet lang na het telefoongesprek verscheen een jongeman bij het huis van de vrouw. Nadat hij de juiste verificatiecode noemde, gaf ze hem haar bankpassen mee.

4.200 buitgemaakt

Diezelfde avond werd er geld opgenomen van de rekening van het slachtoffer. De jongeman op de beelden pint meerdere keren bij een geldautomaat op Geesterduin. Later die avond pint hij opnieuw, dit keer op de Dorpsstraat. In totaal werd er €4.200 buitgemaakt.

De politie roept iedereen die de jongeman op de beelden herkent of meer informatie heeft, op zich te melden. Heeft u informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Foto: via Politie.