Meerdere inbraken in Castricum

Castricum – Er zijn in Castricum meerdere inbraken gepleegd met dezelfde methode. De politie vraagt om hulp bij het opsporen van de dader(s).

Donderdag 18 juli vroeg in de ochtend, kreeg de politie melding van een inbraak heterdaad aan de Duinakker. Ondanks inzet van de helikopter en verschillende eenheden,  wist de verdachte te ontkomen. Nu blijkt dat er in twee dagen tijd ingebroken is in drie woningen in de buurt. De methode die wordt gebruikt is dat er vlak onder het slot van de achterdeur wordt geboord. Het lijkt erop dat de inbraak makkelijker is als de sleutel aan de binnenzijde nog in het slot zit. 

Het signalement van één verdachte: man, 170 cm lang, 20 tot 30 jaar, licht getinte huidskleur, zwarte hoodie, zwarte broek, zwarte rugzak en zwarte pet.

Uw tips kunnen het verschil maken. Woont u in de buurt van de Duinakker en heeft u (deurbel)beelden? Was u vroeg in de ochtend buiten en heeft u een verdachte situatie gezien? Neem contact met de politie op via 0800-6070. Meld u liever anoniem? Bel Stichting M. 0800-7000.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee: haal de sleutel uit de binnenkant van het slot. Meer tips om het inbrekers moeilijk te maken? Kijk op: https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/.

Bron, foto en meer informatie: www.politie.nl
Hoofdfoto: Monique de Jager