Wandelingen voor ontspanning en energie met Welzijn Castricum

Castricum – Vorig jaar april is wandelcoach Frank Schalken een pilot gestart met het organiseren van wandelingen voor inwoners van Castricum, die meer ontspanning en energie in hun leven willen. Nadat bleek dat deelnemers er veel baat bij hadden, zocht Frank contact met Welzijn Castricum om de wandelingen geregeld te kunnen aanbieden. Met succes, want sinds deze week zijn de wandelingen een vast onderdeel in het programma van Welzijn Castricum.

Frank Schalken biedt sinds vorig jaar de wandelingen aan onder de naam Ruimtewandelingen (‘voor meer ruimte in je hoofd’). Aanleiding was dat hij veel mensen ontmoette, die niet lekker in hun vel zaten en die niet wisten dat regelmatig wandelen in de natuur zo goed is voor je mentale welbevinden. Uit onderzoek is bekend dat regelmatig wandelen in het bos en de duinen net zo effectief is als het slikken van antidepressiva. De Ruimtewandelingen worden iedere doordeweekse dag aangeboden en deelname is gratis. Er zijn drie vrijwilligers opgeleid die de wandelingen gaan begeleiden en zelf blijft Frank op de overige twee dagen in Castricum actief. Meewandelen? Aanmelden kan via www.ruimtewandelingen.nl of bij Welzijn Castricum (0251 656562 of / info@welzijncastricum.nl)

Op de foto:
Wandelcoach Frank schalken samen met de nieuwe begeleiders Carolien Jansen, Nanneke Barkman en Ellen Leussink. Foto: Welzijn Castricum