Zomervakantie bij Huis van Hilde

Castricum – Huis van Hilde is sowieso al een bezoekje waard in de zomer (lekker koel!) maar in de vakantie is het met diverse activiteiten een extra leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin.

Word deze zomer een juniorarcheoloog in vijf stappen! In een nieuw educatief opdrachtenspel ontdek je hoe een archeoloog werkt door te leren kaartlezen, speuren naar sporen en scherven puzzelen. Kijk op de website wanneer je dit kunt spelen.

Break-in-box Bodemgeheimen

Speciaal voor iedereen van 12 jaar en ouder heeft Huis van Hilde een ‘break-in-box’ laten ontwikkelen, een soort omgekeerde escaperoom vol bodemgeheimen. De break-in-box is een mysterieuze kist die je met een groepje van maximaal vijf personen moet proberen te openen door allerlei raadsels op te lossen.

Tijdelijke tentoonstelling Atlantikwall-bunkers

Naast de vaste tentoonstelling is de tijdelijke tentoonstelling ‘Van schuilplaats tot schatkamer. Atlantikwall-bunkers sinds de oorlog’ te zien in Huis van Hilde. Jonge bezoekers kunnen daar op vleermuizenjacht, een van de huidige bewoners van de bunkers. Ook worden er fiets- en wandeltochten langs de Atlantikwall georganiseerd.

(Kinder-)rondleiding

Maak een reis door de fascinerende geschiedenis van Noord-Holland tijdens ‘Hildes tour door de tijd’. Er zijn in de vakantie ook extra kinderrondleidingen gepland waarin kinderen tussen circa 6 en 12 jaar op reis gaan met Hilde, Cees de Steentijdman of Kjeld de Friese Koopman.

Foto-expo

Van maandag 22 juli tot en met zondag 1 september is in Huis van Hilde een foto-expositie te zien met foto’s van lokale fotografen die tijdens de Zomertoer van Omroep NH zijn gemaakt. Tijdens de opnames is Koen Bugter gevolgd door een steeds wisselende lokale fotograaf die stuk voor stuk een hele eigen kijk geeft op de ziel van de regio.

Voor sommige activiteiten moet je je aanmelden. Kijk op www.huisvanhilde.nl voor alle informatie, openingstijden en toegangsprijzen.

Op de foto:
Word deze vakantie junior-archeoloog in vijf stappen. (Foto: Huis van Hilde)