Graafmachine raakt gasleiding in bosgebied

Castricum – ,,Om ongeveer half twaalf begon de gasvlam van het fornuis te flikkeren om even later helemaal uit te gaan. Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt’’, laat een medewerkster van Hof van Kijk Uit donderdagmiddag weten.

Reden was een gasleiding die geraakt werd door een graafmachientje langs de Oude Schulpweg. Op die locatie was licht een gaslucht te ruiken en benadrukte een driehoekig bord dat roken verboden was. ,,Die reuk kan kloppen, want het gas is ook in het zand terechtgekomen, vandaar dat je het nog een beetje ruikt’’, vertelt een medewerker van Stedin die de zaak repareert.

De graafmachine lokaliseert middels GPS en kaarten oude watergangen die al jaren ongebruikt onder de struiken liggen, inclusief duikers. De bedoeling is die watergangen weer in gebruik te nemen om overvloedig regenwater af te voeren. Om ongeveer 13.00 uur kon het fornuis van Hof van Kijk Uit weer in gebruik worden genomen. De gasleiding was gerepareerd en niets wees meer op de herstelwerkzaamheden. (Foto: Bert Westendorp)