Strijd om de CAL-cup dit jaar op Cloppenburch

Akersloot – Al jarenlang staat de strijd om de CAL-cup op de agenda in de voorbereiding van de voetbalclubs in de gemeente Castricum. De selecties zijn weer in training en de trainers proberen hun groep klaar te stomen voor de competitiestart op 21 en 22 september. De voorbereiding daarop staat dus centraal, maar niettemin is de CAL-cup ook een prestigieus fenomeen.

Vitesse ’22 is recordhouder wat zeges betreft; de andere drie clubs volgen op eerbiedwaardige afstand. Het is echter geen uitgemaakte zaak dat de blauw-zwarten met de cup aan de haal gaan. Is de groep compleet of nog deels op vakantie? Zijn alle spelers al wedstrijdfit? Op zondag 18 augustus zal op sportpark Cloppenburch voor de CAL-cup worden afgetrapt. Dat gaat gebeuren om 13.00 uur met de wedstrijden Meervogels ’31 – v.v. Limmen (o.l.v. arbiter Wals) en Vitesse ’22 – FC Castricum (o.l.v. arbiter Speerstra). Bij een gelijkspel na 90 minuten zullen strafschoppen de beslissing brengen. Op woensdag 21 augustus zullen om 19.00 en 20.00 uur de tweede teams tegen elkaar aantreden in twee rondes van 45 minuten: deze wedstrijden tellen niet mee voor de CAL-cup. Op zaterdag 24 augustus volgen vanaf 17.00 uur de finalewedstrijden met aansluitend de prijsuitreiking.

Op de foto:
Dit jaar vindt het toernooi plaats op de velden van Meervogels ’31. De laatste keer dat deze vereniging de CAL-cup won, was in 2019. (Foto: Meervogels ‘31)