FEMME FATALE: boek en expositie door Castricummer Maja Elders

Castricum – Maja Elders, geboren en getogen in Castricum, heeft onlangs haar nieuwste project gelanceerd: ‘FEMME FATALE: Reclaiming the Power of the Feminine’. Dit project omvat zowel een boek als een expositie, waarin ze de kracht van vrouwelijkheid verkent en viert.

Voor haar afstuderen in juli 2024 besloot Maja haar onderzoek naar het thema vrouwelijkheid te vertalen in een visueel en poëtisch boek. Het boek introduceert zes archetypes die het vaak onderdrukte donkere aspect van vrouwelijkheid naar voren brengen, met als doel het vrouwelijke zelfbeeld te versterken en beperkende taboes te doorbreken.

Te zien in Amsterdam

De Hallen Amsterdam host de expositie ‘FEMME FATALE’ gedurende de hele maand augustus. Bezoekers worden daar uitgenodigd om in de verschillende archetypen te duiken. Het boek is te koop via Maja’s website (www.majaelders.com) en biedt een diepgaande reis door de lagen van vrouwelijke kracht.

Maja: ,,Met FEMME FATALE wil ik een ruimte creëren waarin de volledige kracht van vrouwelijkheid hersteld wordt. Vrouwelijkheid wordt vaak niet in haar volledigheid gezien; het donkere aspect wordt onderdrukt, terwijl juist daar veel kracht verborgen ligt. Mijn hoop is dat mensen hierdoor vrouwelijkheid in haar geheel leren omarmen.’’

Het boek is te bestellen voor € 33,33 en biedt naast inspirerende teksten ook prachtige illustraties en fotografie. Kijk voor meer informatie over het boek en de expositie op Maja’s website of zoek contact via social media. (Foto’s: Maja Elders)