Beestjespad in de Tuin van kapitein Rommel

Castricum – Met het mooie weer in de zomer komen de diertjes weer tevoorschijn. Een mooie gelegenheid om het Beestjespad te lopen in de Tuin van kapitein Rommel (ingang schuin tegenover het station Castricum). Van 28 tot en met 30 augustus tussen 09.30 en 13.00 uur zijn alle kinderen van de basisschoolleeftijd welkom. Ze dienen wel vooraf via www.tuinvankapiteinrommel.nl te reserveren.

Loop het Beestjespad en ontdek allerlei beestjes. Echt zien…. even aanraken….. of zelfs even voelen! Er zijn demonstraties met wandelende takken, miljoenpoten, reuzenslakken en je komt ook alles te weten over wespen. Er is een vlinderkraam met een vlinderbak met eitjes, rupsen, poppen en vlinders. Tijdens de wandeling doe je de insectenbingo of één van de vele andere spelletjes.

Ontdek allerlei kriebeldiertjes, de kleinste diertjes die leven in onze tuin. Ze kruipen door de grond, vliegen door de lucht, lopen tussen de plantjes en zwemmen in de vijver. Als je er op let en goed kijkt kun je er veel vinden. Je ontdekt allerlei leuke weetjes en dan ben jij de echte natuuronderzoeker! (Foto: Stichting Tuin van kapitein Rommel)