Jaimie van Sikkelerus mist Cadwell Park door knieoperatie

Akersloot – Motorcoureur Jaimie van Sikkelerus heeft het afgelopen weekeinde niet kunnen deelnemen aan de British Superbikewedstrijd op zijn favoriete baan op Cadwell Park. Hij is momenteel herstellend van een knieoperatie.

Drie weken geleden is Jaimie geopereerd aan beide knieën. Nu zit hij met beide benen in een gipskoker. Zijn knieschijven zijn naar beneden gezet en sommige kruisbanden zijn ingekort. Dit was noodzakelijk omdat de knieschijf op plaatsen kwam waar die niet thuishoorde. Ook ging zijn knie hierdoor tijdens het racen op slot.

Jaimie heeft de operatie direct laten uitvoeren omdat de pijn en onzekerheid te erg waren om door te gaan in de wedstrijden. Hij heeft hierdoor de wedstrijd op Cadwell Park gemist maar zal waarschijnlijk ook de volgende wedstrijd in Oulton Park missen. Jaimie doet er alles aan om deze wedstrijd mee te kunnen doen, maar dat zal moeilijk worden na zo’n operatie.

Het team gaat er vanuit dat Jaimie er bij de wedstrijd in Donington Park weer terug bij is. Jaimie is elke dag bezig om weer fit te worden en hoopt dat hij zonder pijn zal kunnen strijden in de Superbike-klasse. (Foto: Motorpers.nl)