Creatief programma door GGZ Noord-Holland-Noord

Regio – Samen creatief bezig zijn is belangrijk voor de mentale gezondheid. Daarom organiseert GGZ NHN in de week van 10 september (Suïcidepreventiedag) allerlei activiteiten in Noord-Holland Noord. Het motto is ‘creatief uit je hoofd’. Iedereen kan hier gratis aan meedoen.

Er is een ruim aanbod aan workshops, bijvoorbeeld schilderen, schrijven, acrylgieten, levenskunst, visionboard, vrije dans en een literaire avond. Op vrijdagavond 13 september sluit men de week feestelijk af met muziek, theater en een lezing in de Cultuurkoepel in Heiloo. Kijk op www.ggz-nhn.nl/creatiefuitjehoofd wat er bij jou in de buurt te doen is en meld je aan. GGZ NHN wil zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om te ervaren wat het met je doet om je creatieve kant nog meer te ontwikkelen en in te zetten.

Waarom?

Elke veertig seconden stapt er iemand uit het leven. Vorig jaar maakten in Nederland 1862 mensen een einde aan hun leven, wat neerkomt op gemiddeld ruim vijf zelfdodingen per dag. En iedere suïcide raakt weer 135 mensen. De jaarlijkse Wereldwijde Suïcidepreventiedag op 10 september draagt bij aan de bewustwording dat suïcide te voorkomen is. (Foto: Uwe Baumann via Pixabay)