Dave van Kuilenburg begint mountainbikeseizoen sterk

Akersloot – Dave van Kuilenburg uit Heiloo is niet geheel verrassend winnaar geworden van de eerste rit in de nieuwe kwartaalserie om de OIT Mountainbike Cup. De Stichting Kids and Parents Bikeschool (KPB) organiseert naast deze wedstrijdcyclus tal van andere mountainbikeactiviteiten, waaronder trainingen voor jong en oud, kinderverjaardagen en familiefeestjes.

Door het op enkele punten gewijzigd mountainbikeparcours op sportcomplex De Cloppenburch is het technischer, meer spannend en daardoor uitdagender geworden, waardoor het voor de deelnemers ook weer even wennen is. Na een paar opwarmronden waren de tevreden blikken niet van de lucht. Toch was na het startsignaal wel te merken – ook naar de omlooptijden kijkend – dat in de zomerstop toch wat conditie was ingeleverd. Nadat onder leiding van Dave van Kuilenburg, samen met Alwin Hes en Walter van Kuilenburg, een afscheiding met de rest was gerealiseerd, duurde het niet lang voordat Dave van Kuilenburg het duo Alwin Hes/Walter van Kuilenburg niet tegensputterend achter zich liet. En in het vervolg zag het niet meer te gaan komen tot een wedergeboorte van het duo.

Zodoende kon de jongste van de broers Van Kuilenburg eigenlijk rustig naar de streep rijden. Maar dat zit niet in zijn aard, waardoor het kon gebeuren dat Dave door zijn felheid een inschattingsfout maakte en werd gepakt door de zwaartekracht en moest kennismaken met de aarde. Dit deerde hem niet, hij reed onbedreigd over de meet en kon even zo goed zijn eerste punten bijeensprokkelen voor het regelmatigheidsklassement van de OIT-cup. Door een afloper moest Alwin Hes in de slotfase Walter van Kuilenburg laten gaan, maar na een paar pompbeurten kon hij toch kon uitrijden om voor score in voornoemde rangschikking in aanmerking te komen. Henk Jan Verdonk senior en Piet Veldt, de kilometervreters, bleken hun normale niveau te hebben behouden ondanks de zomerstop. (Foto: KPB)