Bekerwedstrijd Limmen – Vitesse eindigt in 2-1

Limmen – Onder prachtige weersomstandigheden moest Limmen het voor de beker opnemen tegen buur Vitesse ’22. Voorwaar een prachtige tegenstander, daar Limmen het met het CAL-toernooi de tegenstander zeer moeilijk maakte en met 3-0 zegevierde. Met kermis kan dat natuurlijk anders worden, maar statisch gezien mag er niet verloren worden.

Na acht minuten de eerste kans voor Limmen. Jacco de Jong op links en de opgerukte Tijn Welgraven schoten net naast. In minuut 28 een geweldige aanval. Jacco trok de bal schitterend voor op Boris de Boer, die de bal overschoot. Tien minuten later een afstandsschot van Björn Valkering dat op de paal afketste. Mees Duinmeijer schoot vlak voor rust Limmen op voorsprong. Vlak na de thee kwam Vitesse op gelijke hoogte. Een foutje van Limmenzijde bracht de bal bij oud-Limmer Menick. Zijn schot werd van richting veranderd en was onhoudbaar voor Fluri. Een kwartier voor tijd schoot Joeri Admiraal de bal met zijn chocoladebeen in het kruis. De laatste minuten waren meer spannend dan fraai. Af en toe met kunst en vliegwerk werd de bal weggewerkt en de clubs vermaakten het duizendkoppige publiek op sportieve wijze. Nog één bekerwedstrijd dan kan Limmen met een gerust hart de competitie in. Volgende week naar Amersfoort.

Pupil van de week Coby van Kessel voor de aftrap. (Foto: Willem Koot)