Handbal: Meervogels C2 – CSV DC2

Akersloot – Onder een stralende hemel speelden de dames van CSV DC2 zaterdag een overtuigende wedstrijd tegen Meervogels C2. Na een zware nederlaag vorige week tegen HCV ’90 (41-6) wisten de dames zich knap te herpakken en keerden ze met een 8-15 overwinning huiswaarts.

Al vanaf het eerste fluitsignaal liet CSV zien dat ze gebrand waren op een beter resultaat. Nahar Alsadaka brak de ban met de openingstreffer, waarna CSV het initiatief bleef houden. De verdediging stond grotendeels goed op orde, maar af en toe werden er toch wat slordigheden gemaakt, hetgeen Meervogels de kans gaf om enkele doelpunten te scoren.

Op de cirkel had Mia Brakenhoff het aanvankelijk lastig, maar na kort overleg met coach Michael Brakenhoff draaide ze het tij. Met twee prachtige draaibewegingen gevolgd door een snoeihard schot vond ze het net en bracht CSV verder op voorsprong.

Ook doelvrouw Liza Molenaar speelde een sterke wedstrijd. Meervogels kreeg twee strafworpen, maar Liza hield haar hoofd koel. De eerste strafworp werd knap gekeerd, terwijl de tweede poging hoog over het doel werd gegooid. Een uitstekend optreden van de keepster, die gedurende de hele wedstrijd de ruggengraat van het team bleek.

In de aanval was Merel van der Hoeven op dreef na extra trainingsarbeid vanuit de hoek. Dit keer lukte het haar wél om een fraai doelpunt te maken en meerdere kansen te creëren. Suus Admiraal stond zoals gewoonlijk haar mannetje en hield de tegenstander moeiteloos buiten de 9-meterlijn.

Strafworp

Een spannend moment vond plaats toen CSV een strafworp kreeg na een doelkans die van achteren werd tegengewerkt. Elin Postma nam de strafworp, maar had pech toen haar schot de onderkant van de lat raakte en net niet het net vond. Gelukkig wist Elin dit later in de wedstrijd goed te maken door een prachtig doelpunt volgens het boekje te scoren, wat de marge verder vergrootte.

Nikki Burger had er genoeg van na een traag moment in het spel en schoot als een kanonskogel van grote afstand de bal in het net, een prachtig doelpunt dat CSV verder op voorsprong bracht. Mia Brakenhoff maakte nog een snelle break en schoot hard op het doel, waarbij ze helaas haar nek blesseerde. Ze werd vervangen door Noa Kerr, die op haar nieuwe cirkelpositie een paar goede kansen kreeg, maar besloot te passen op Nikki Burger, die haar tweede doelpunt van de wedstrijd maakte.

Fraai doelpunt

Madelief Bouma liet zich ook niet onbetuigd, ondanks dat de keeper van Meervogels enkele van haar pogingen wist te pareren. Uiteindelijk beloonde ze haar doorzettingsvermogen met een fraai doelpunt tegen het einde van de wedstrijd.

Met een eindstand van 8-15 stapten de dames van CSV DC2 tevreden van het veld. Een verdiende overwinning waarin het hele team een sterke prestatie leverde en de nare smaak van vorige week kon wegspoelen.

Coach Michael Brakenhoff was na afloop trots op zijn team: “De meiden hebben keihard gewerkt en zich fantastisch herpakt na de tegenslag van vorige week. Dit is een prestatie waar we op kunnen voortbouwen.”

De volgende wedstrijd belooft opnieuw spannend te worden, maar na deze overtuigende overwinning kijkt CSV met vertrouwen vooruit. (Archieffoto: Thijs Alderzee)