Zeperd voor FC Castricum

Castricum – FC Castricum is het seizoen met een zeperd begonnen. Tegen het Haarlemse EDO kwam de ploeg van coach Pim Touber er niet aan te pas. Na de zo succesvolle reeks bekerduels waren de verwachtingen hooggespannen, maar op het veld bleef daar echter niks van over: 4-2.

De hoofdcoach van FC Castricum had zichzelf ook een andere opening van het seizoen voorgesteld. ,,De voorbereiding was goed. Je krijgt er drie spelers bij en er gaat niemand weg. Het zag er goed uit. Misschien hadden er toch een paar jongens last van hun zenuwen. Maar dan nog sta je niet met een 1-0-achterstand binnen een minuut toe te kijken hoe de bal via de paal over de lijn rolt.’’

Afgelopen seizoen werd de Foresters kampioen West I in de derde klasse A zaterdag. FCC bleef lang in het spoor volgen, maar moest uiteindelijk capituleren. Aanvankelijk hoefden de bezoekers zich geen zorgen te maken. De ploeg kreeg een paar kansen, maar scoorde niet. EDO profiteerde wel en bracht de eindstand op 4-2. ,,We zijn hier niet weggespeeld en vorig jaar wel’’, aldus Touber. ,,Dat is nog iets. Ik moest veel wisselen, maar dat betekende niet dat die spelers niet in de selectie thuis horen.’’ (Foto: Bos Media Services)