Squashcompetitie na veertig jaar terug in Limmen

Limmen – Afgelopen vrijdag werden voor het eerst in veertig jaar weer officiële squashcompetitiewedstrijden gespeeld in Limmen. Dennis Boontje, eigenaar van sportcentrum De Voetel, is verheugd dat er na jaren weer officiële wedstrijden plaatsvinden. Hij vertelt: ,,Begin jaren 80 stopte de squashcompetitie hier doordat de bondskosten onevenredig hoog werden in verhouding tot het aantal spelers. Het is een memorabel moment dat de competitie na zo’n lange tijd weer terug is.’’

Afgelopen voorjaar moest squashclub Reflex uit Castricum verhuizen naar Limmen, nadat de nieuwe eigenaar van Berg & Bal in Castricum besloot de squashbanen op te heffen. In De Voetel waren op dat moment nog vier verouderde squashbanen beschikbaar. Met de hulp van leden is de afgelopen maanden hard gewerkt om de banen een grondige metamorfose te geven. Het resultaat mag er zijn: de vier squashbanen stralen weer. Vrijdag had team 4 van Haarlem Squash de eer om de strijd aan te gaan met het eerste team van Reflex Limmen. Reflex ging met een overtuigende 15-1-zege de geschiedenisboeken in. Samen met de stijging in het aantal leden ziet vereniging Reflex weer een zonnige toekomst tegemoet.

Lijkt squash je een leuke sport? Je bent van harte welkom om vrijblijvend een keer te komen kijken of mee te spelen in De Voetel. Kijk op www.squashreflex.nl voor meer informatie.

Op de foto:
Toeschouwers in Limmen tijdens de competitie. (Foto: Squashclub Reflex)