Harm Bouma super fit

Akersloot – Mountainbiker Harm Bouma uit Castricum is donderdagavond de verrassende en onbetwiste winnaar geworden in de wekelijkse rit om de OIT Mountainbike Cup. Een flink aantal jaren geleden nam hij af en toe deel aan deze wedstrijd en nu meldde hij zich onaangekondigd aan de start. Zou hij na zo’n lange afwezigheid nog wel bedreven zijn op dit technische parcours? Al tijdens de warming-up was te zien dat Bouma het kunstje niet verleerd was. Sterker nog, na het snelle begin onder aanvoering van Alwin Hes kon hij, zo het leek, eenvoudig volgen in het wiel van Dave van Kuilenburg. Even later nam Bouma zelfs brutaal maar zelfverzekerd de leiding over en hield de touwtjes stevig in handen op een manier een topper waardig.

Op het oog ontspannen, maar geconcentreerd zorgde Bouma ervoor dat zijn volgers volledig kansloos bleven. Navraag leerde dat Bouma fit is door zijn dagelijkse fietskilometers in het woon-/werkverkeer. Alwin Hes was bij machte zijn verworven tweede positie te behouden. Het werd in de slotfase nog spannend in het duel om plek drie, die naar Dave van Kuilenburg leek te gaan. Maar door de instorting van Dave van Kuilenburg, waargenomen door de op afstand rijdende Koen Könst, proefde deze bloed en zette nog een tandje bij. Van Kuilenburg is al langere tijd door drukke werkzaamheden in zijn bouwbedrijf niet in staat zijn trainingen af te werken en werd zodoende vervolgens overstoken door de opstomende  Koen Könst.

Uitslag

1. Harm Bouma, Castricum; 2. Alwin Hes, Bakkum; 3. Koen Könst, Castricum; 4. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 5. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef; 6. Piet Veldt, Akersloot. (Foto: KPB)