Minisymposium voor professionals: voorkomen huiselijk geweld en kindermishandeling

Regio – Veilig Thuis Noord-Holland-Noord (NHN) organiseert op 12 november een minisymposium voor professionals. Hierin staat de vraag centraal hoe je huiselijk geweld en kindermishandeling het beste kunt voorkomen. Het doel is samen meer te doen om de veiligheid van de inwoners in de regio te vergroten en een positieve impact te maken. Veilig Thuis NHN organiseert jaarlijks een minisymposium en hoopt dat ook dit jaar veel professionals zich aanmelden.

Veilig Thuis NHN nodigt alle professionals werkzaam in de regio Noord-Holland-Noord uit. Of zij nu werkzaam zijn in de (geestelijke) gezondheidszorg, het onderwijs, bij de gemeente, het maatschappelijk werk, rechtshandhaving of een ander vakgebied. Hun betrokkenheid en expertise zijn belangrijk, want samen hebben ze een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van de inwoners te vergroten.

Er zijn interactieve workshops en sprekers als prof. dr. Anne-Laura van Harmelen (hoogleraar Brein, Veiligheid en Veerkracht bij Universiteit Leiden), dr. Ilona Stamhuis (docent Onderzoekslijn Gezondheidspsychologie, onderdeel van UHC-programma bij Open Universiteit), Kathinka Bruinsma (zelfstandig trainer en adviseur) en prof. dr. Majone Steketee (wetenschappelijk directeur Verwey Jonker Instituut). Het minisymposium vindt plaats in theater De Vest aan het Canadaplein 2 in Alkmaar en duurt van 12.00 tot 17.30 uur (inclusief lunch vooraf en netwerkborrel na afloop). Aanmelden via www.veiligthuisnhn.nl.

Over Veilig Thuis

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt kindermishandeling, huiselijk geweld en ouderenmishandeling. In Nederland zijn er 26 regionale Veilig Thuis organisaties. Iedereen kan hier terecht voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kun je een beroep doen op Veilig Thuis, ook als professional. Of je nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Kijk op www.veiligthuisnhn.nl of bel 0800 2000 (gratis) / 088 0100502 (lokaal tarief).

Op de foto:
Het Veilig Thuis-pand in Alkmaar. (Foto: Veilig Thuis NHN)