Vernieuwde atletiekbaan AVC geopend

Castricum – Het sportpark van Atletiekvereniging Castricum (AVC) is afgelopen zomer grondig gerenoveerd. Zo is de kunststoftoplaag van de atletiekbaan gerecycled en opnieuw aangebracht. Ook zijn er een tweede kogelstootbak en een derde aanloopbaan voor de verspringbakken gerealiseerd, terwijl tevens de steeplebak is aangepast en de stoeptegels langs de baan zijn vervangen door duurzame betontegels. De verspringbakken zijn ook twee keer zo groot geworden.

Grote talenten

Afgelopen zaterdagmiddag werd het vernieuwde sportpark feestelijk geopend onder zeer gunstige weersomstandigheden. Sportwethouder Roel Beems mocht na een estafetteloop van de jeugdleden wat stokjes in ontvangst nemen en haalde in zijn speech de geschiedenis van het sportcomplex nog even aan. Hij zei ook dat AVC grote talenten had voortgebracht en noemde daarbij Ryan Clarke die naast hem stond (foto). Deze atleet was deze zomer vertegenwoordigd op de 800 meter in de Nederlandse atletiekploeg op de Olympische Spelen in Parijs en is nog steeds lid van de Castricumse atletiekclub.

Sportnota

Beems benadrukte dat het gemeentebestuur het belangrijk vindt dat iedereen sport en dat er daarom in november een sportnota verschijnt. Nadat voorzitter Frank van Esch alle betrokkenen bij het project had bedankt, vormden jeugdleden de letters AVC op het middenterrein en gaven twintig danseressen van dansschool Mariz een demonstratie. De fanfare van Emergo zorgde deze middag voor de muzikale omlijsting. (Tekst en foto: Hans Boot)