Officiële opening wandelpad natuurgebied langs N203

Castricum – De gemeente organiseert op vrijdag 25 oktober van 11.00 tot 12.00 uur de officiële opening van het nieuwe wandelpad langs de N203. Begin oktober zijn de werkzaamheden aan het pad afgerond, na het uitharden is het pad vanaf 25 oktober toegankelijk voor publiek. Het pad is onderdeel van een groter natuurproject tussen Limmen en Castricum.

Inwoners en geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze feestelijke opening bij te wonen. De opening van het natuurgebied start om 11.00 uur vanaf de noordzijde van het nieuw aangelegde wandelpad. Wie met de auto of fiets komt, parkeert op het parkeerterrein van het Jac. P. Thijsse College en wandelt via het Gerbrandsven naar het nieuw aangelegde wandelpad.

Rondleiding

Tijdens de opening wordt een rondleiding gegeven waarbij meer verteld wordt over de aanleg van het wandelpad en de natuurontwikkeling in dit gebied. Het project, dat gerealiseerd is met steun van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de Provincie Noord-Holland, omvat niet alleen het wandelpad van 1,2 kilometer maar ook een waterpartij met een eilandje, hoogteverschillen in het landschap, natuurvriendelijke oevers en een speciale ijsvogelwand. Het pad maakt deel uit van een mooie, aaneengesloten wandelroute rondom Castricum.

‘Waardevolle impuls’

Valentijn Brouwer, wethouder gemeente Castricum: ,,Ik ben ontzettend blij dat we hier een prachtig stukje natuur hebben kunnen realiseren, waar met zorg ruimte is gecreëerd voor insecten, amfibieën en onze inwoners, die nu kunnen genieten van een mooie wandelroute rondom het dorp. Daarnaast draagt dit gebied bij aan het versterken van de biodiversiteit. Het is misschien geen groot natuurgebied, maar het biedt wat mij betreft een waardevolle impuls voor de kwaliteit van onze omgeving.’’

Ook bij slecht weer

Het natuurgebied is zo ingericht dat er volop ruimte is voor flora en fauna en biedt tegelijkertijd een toegankelijke en aantrekkelijke omgeving voor recreanten. Tijdens de rondleiding krijgen de aanwezigen informatie over de nieuwe beplanting, het belang van biodiversiteit en de mogelijkheden om te genieten van deze prachtige omgeving. De opening gaat ook bij regenachtig weer door. Neem in dat geval een regenjas, laarzen en eventueel een paraplu mee.

Op de foto:
Het wandelpad langs de N203. (Foto: Gemeente Castricum)