College reageert op vertrek wethouder Brouwer: ‘spijtig’

Castricum – Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in een schriftelijke verklaring gereageerd op het vertrek van wethouder Valentijn Brouwer (GroenLinks). Het college vindt het ‘spijtig dat een prettige samenwerking met een toegewijde en gedreven bestuurder ten einde komt’.

In de verklaring schrijft het college: ‘samen hebben wij grote stappen gezet in het uitvoeren van het coalitieakkoord. Dankzij zijn niet aflatende inzet heeft Valentijn op een groot aantal, veelal langlopende, dossiers goede resultaten geboekt voor Castricum zoals het dossier spoorovergang Beverwijkerstraatweg, Integraal Kind Centrum (IKC) Cunera, het vernieuwen van de fietspaden Soomerwegh, de herinrichting van de Rijksstraatweg Limmen en dergelijk. We zullen hem missen, ook vanwege zijn collegialiteit en persoonlijke betrokkenheid. Het college gaat voorlopig verder met drie wethouders. Tijdens de eerstvolgende vergadering van het college worden de portefeuilles opnieuw verdeeld binnen het college’.

Dinsdag diende Valentijn Brouwer zijn ontslag per direct in na onvrede over het handelen van wethouder Paul Slettenhaar. Daarover zei Brouwer: ,,Een dieptepunt is de ongefundeerde beschuldiging aan de bewoners van de Stetweg voor het veroorzaken van lekkage. Uiteindelijk heeft dit er toe geleid dat zowel de fractie als ikzelf tot de conclusie gekomen zijn dat het voortzetten van de samenwerking in deze vorm voor mij en voor ons niet meer werkt.”