Alwin Hes weer niet te kloppen

Akersloot – Mountainbiker Alwin Hes uit Bakkum is, evenals de week ervoor, winnaar geworden van de wekelijkse donderdagavondrit in de strijd om de OIT Mountainbike Cup. Hes behoorde samen met Walter van Kuilenburg tot de favorieten voor de hoogste trede op het erepodium. De twee reden vanaf de start gebroederlijk aan het front zonder elkaar een greintje pijn te doen. Intussen bouwden ze tezamen een voorsprong op die, naar normale begrippen, door de achterblijvers niet meer te overbruggen viel. Dit klassenverschil was dan ook doorslaggevend voor de vraag wie van de twee de rangschikking in het OIT-klassement zou gaan veranderen.

Als broers leken Hes en Van Kuilenburg (zijn broer Dave was er niet bij in verband met werkzaamheden elders), de buit te gaan verdelen zonder elkaar maar een strobreed in de weg te leggen. Dit bleek bij een valpartij van Alwin Hes, waarbij een ‘social ride’ werd geboren: Walter van Kuilenburg liet zijn tempo zakken, zodat Hes weer kon aansluiten.

Daarna en wellicht daardoor kreeg Hes een energiestoot die het tempo verder deed opdrijven, waardoor bij Van Kuilenburg het koppie eraf ging en hij Hes moest laten gaan. De inzinking bij Van Kuilenburg met steken in zijn zij, deden hem smachten naar het einde. Het was helemaal gebeurd met de man van het snelle begin, maar het werd niet zo bedenkelijk, dat Van Kuilenburg nog bedreigd zou gaan worden door Piet Veldt en Jako Langeveld (de man achter OIT), die na een koers van zeventig minuten als nummers drie en vier over de streep kwamen. (Foto: KPB)