Meervogels ’31 pakt punt door hard werken

Akersloot – Beide selectieteams van Meervogels ’31 togen zondag naar Always Forward in Hoorn om te kijken of ze het schamele puntentotaal konden aanvullen. Dat lukt het tweede team niet: een late penalty tegen zorgde voor 2-1 verlies en een katterig gevoel, maar de realiteit was dat er weinig aanspraak op meer kon worden gedaan.

Meervogels 1 ging met een danig gewijzigde formatie ten opzichte van voorgaande weken het veld in: Jens Verduijn is men door een blessure even kwijt en een paar spelers stelden hun eigen belang boven het teambelang. Dat zegt momenteel overigens wel iets over de fase waarin de club zich bevindt. Alleen met keihard werken en wat voor elkaar over hebben kunnen Meervogels het schip weer vlot trekken en daar zal iedereen in mee moeten gaan. Zo niet, dan zou het wel eens een moeizaam seizoen kunnen worden.

Eigen goal

In de wedstrijd tegen Forward kwam Meervogels ’31 al vlot op achterstand door een eigen goal. Dat bracht veel onzekerheid in het team en dat was de rest van de eerste helft zichtbaar. Het comfort aan de bal was ver te zoeken en de spelers brachten zichzelf continu in de problemen. Dat de score niet hoger opliep, was een mirakel. Sterker nog: kort voor rust sloegen de Akersloters zo maar terug door een slim genomen vrije trap, die Tom frank en vrij kon afronden: 1-1. Na rust weliswaar een keihard werkend Meervogels ’31, maar het voetbal hield zeker niet over. Invaller Erwin Krom wist zijn kruin onder een vrije trap te zetten en tekende 1-2 aan, waarna Forward over ging tot pompen of verzuipen.

Gelijkmaker

En toen brak de 94e minuut aan: uit een counter miste Meervogels ‘31 een levensgrote kans op 1-3 en gooide Forward alles nog één keer naar voren. En jawel: uit een onmogelijke hoek wisten zij toch nog de 2-2 te produceren en de geelzwarten tot wanhoop te drijven. Een repeterend verhaal inmiddels… Zo staat Meervogels ’31 met twee punten uit vijf wedstrijden in de onderste regionen en gaat de ploeg een vrij weekend tegemoet.