Henk Verdonk junior slaat weer eens toe

Akersloot – Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen heeft, na een lange tijd van afwezigheid, weer eens toegeslagen en de zege behaald in de donderdagavondrit om de OIT Mountainbike Cup. Door de geboorte van een kleine Verdonk en daarna het uitproberen van zijn loopcapaciteiten, was er weinig ruimte vrij te maken voor het mountainbiken. Nu de gelegenheid tot ruimte voor de fiets zich weer voordoet, wordt die direct weer opgepakt. Na afgelopen weekend nog een lopen/mountainbiken/lopen-wedstrijd afgesloten te hebben met een vierde plek net naast het podium, nu een hernieuwde kennismaking met het parcours op sportpark De Cloppenburch.

Na de start Pakte Koen Könst direct de koppositie, gevolgd door Walter van Kuilenburg met op enige afstand de onwennige Henk Verdonk junior. Dit niet-vertrouwde gevoel werd veroorzaakt door het gemis aan souplesse door die lange afwezigheid. Nadat Verdonk junior zich na een tweetal omlopen weer een beetje thuis voelde, kon hij aan zijn achtervolging op de twee beginnen. Na de aansluiting was het meteen erop en er over en het duo had het nakijken.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Koen Könst nog aardig tegenstribbelde, maar uiteindelijk toch zijn meerdere moest erkennen in Verdonk junior. Ruim voordat Könst zich gewonnen gaf, had Walter van Kuilenburg zijn voorgangers allang uitgezwaaid, wellicht door een iets mindere dag. Nadat Koen Könst echt zijn strijdbijl had begraven, kon Henk Verdonk junior het restant van de koers redelijk ontspannen uitrijden. Walter van Kuilenburg wist zijn achterstand op Könst, door een heropleving in de slotfase, te beperken tot precies een minuut.

Uitslag

1. Henk Verdonk junior, Egmond-Binnen; 2. Koen Könst, Castricum; 3. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 4. Barry Schrama, Akersloot; 5. Piet Veldt, Akersloot.

(Archieffoto: KPB)