Vitesse ’22 uitgeschakeld in bekertoernooi

Castricum – Vitesse ’22 is uitgeschakeld in het bekertoernooi na een spannende penaltyreeks tegen vijfdeklasser De Wherevogels uit Purmerend. Na een reguliere eindstand van 1-1 ging het team onderuit met 6-5 in de strafschoppenserie. Vijf penalty’s waren voor Vitesse ’22 succesvol, maar Sam Veldt miste de zesde, terwijl De Wherevogels wél scoorde en daarmee de winst veiligstelde. Teleurgesteld verliet Vitesse ’22 het veld, terwijl de thuisploeg een ereronde maakte op sportpark Westerweg.

De wedstrijd begon moeizaam voor beide teams. Er waren weinig kansen en de bal bleef bij spelonderbrekingen vaak lang uit het veld, wat het tempo vertraagde. De scheidsrechter greep niet in, wat de irritatie bij Vitesse ’22 alleen maar vergrootte. In de aanval miste Vitesse ’22 creativiteit en scherpte, ondanks het harde werken van invaller Thijs de Boer, die spits Mika Miettinen verving. De ploeg kon nauwelijks gevaarlijk worden vanwege het gebrek aan goede voorzetten en een gebrek aan snelheid in de opbouw.

Voorsprong uit slap afstandsschot

Na 33 minuten kwam De Wherevogels onverwachts op voorsprong door een slap afstandsschot dat keeper Laan verraste: 1-0. Een paar minuten later kreeg Vitesse ’22 nog een kans via Michael Stenvers, maar zijn schot was te zwak. De teams gingen met 1-0 aan de thee. In de tweede helft bracht trainer Ton Pronk Stan Snijders in voor Robin Stam. Vitesse ’22 kreeg meer controle, wat leidde tot kansen. In de 62e minuut gaf invaller Marc Blaas een voorzet die Thijs de Boer net niet binnenwerkte. Kort daarna bracht een corner van Martijn Kuijs de gelijkmaker, toen Michael Stenvers doorkopte naar De Boer, die de 1-1 binnenkopte.

Einde aan bekeravontuur

Met een numeriek voordeel na een rode kaart voor Enes Kar van De Wherevogels leek Vitesse ’22 de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken. In de slotfase volgden nog kansen voor Jochem Twisk en Lars Noom, maar de beslissende treffer bleef uit. Vitesse ’22 speelde de laatste minuten met meer intensiteit, maar het was te laat om het verschil te maken in de reguliere speeltijd. In de penaltyserie faalde Vitesse ’22 en zo kwam een einde aan hun bekeravontuur. Ondanks deze teleurstellende uitschakeling kan het team zich nu volledig richten op de competitie, waarin op 3 november de volgende wedstrijd tegen AGB in Amsterdam wacht.

Thijs de Boer scoorde in de 55e minuut de gelijkmaker, hetgeen niet mocht baten. (Foto: Vitesse ‘22)