Castricumse RC behaalt uitstekende resultaten tijdens superweekend

Castricum – Tijdens het afgelopen superweekend hebben zowel het 1e herenteam als het damesteam van CAS RC een zwaarbevochten overwinning behaald. Voor de dames was dit de eerste wedstrijd in de Ereklasse, na de promotie van het afgelopen seizoen. Om het superweekend compleet te maken werd zaterdag ook het nieuwe Veld 3 feestelijk door wethouder Roel Beems geopend.

CAS RC kwam al snel met 0-3 achter door een penaltykick van DIOK. Ondanks dat CAS het betere van het spel had en veel op de helft van DIOK speelde, gingen veel kansen door slordigheden in de handling verloren. Wel slaagde CAS erin om nog voor de rust gelijk te maken door een penaltykick die door Hein Knoop benut werd: 3-3. Ook na de rust ging CAS door met goed druk zetten op de tegenstander. Direct vanuit de kick-off ontstond meteen al een grote kans op een try, die helaas net als in de eerste helft verloren ging.

Het duurde uiteindelijk tot diep in de tweede helft voordat CAS RC in de 80e minuut via een goed uitgevoerde ‘maul’ (gezamenlijk de bal over de try-lijn brengen), volgend op een ‘line-out’ ( ingooi) diep op de helft van DIOK, de weerstand van de tegenstander brak: 8-3. De conversie werd helaas gemist. Uiteindelijk bepaalde Toby Twigg de eindstand kort voor tijd met nog een fraaie try op 13-3 en was de zwaar bevochten overwinning hiermee een feit.

Dames winnen eerste Ereklasse-duel van RUS

Ook de dames van CAS RC wonnen van het gerenommeerde Ereklasseteam RUS, studenten uit Utrecht, met 14-10. Bij aanvang zetten de dames RUS direct onder druk, gedurende de eerste helft had CAS 70% balbezit. Dit resulteerde in 7-5 met rust. Na de rust moest de nummer 10 met een gebroken pols het veld verlaten, waardoor de wedstrijd niet met een compleet team uitgespeeld kon worden. Juist op dat moment wist CAS een tweede try te maken en te converteren: 14-5. In de laatste minuten maakte RUS nog een try, maar toen was het gedaan.