Eerste overwinning dit seizoen van Vitesse ’22

Castricum – Vitesse ’22 heeft in hun derde thuiswedstrijd van het seizoen de eerste overwinning behaald door s.v. Hillegom met 2-0 te verslaan. De selectie van hoofdtrainer Ton Pronk scoorde twee keer in de slotfase van de wedstrijd en pakte daarmee de broodnodige drie punten. De doelpunten kwamen op naam van Martijn Kuijs en Mika Miettinen.

De wedstrijd begon met een sterk Hillegom dat in hoog tempo combinatievoetbal speelde. Vitesse ’22 koos voor een meer defensieve aanpak en probeerde via counters gevaarlijk te worden. Door de afwezigheid van Rick Tolsma, die zich vlak voor de wedstrijd ziek afmeldde, schoof Rens Knol door naar de linkshalfpositie en nam ook een deel van de taken als verkapte middenvelder en linksbuiten op zich. Ondanks het veldoverwicht van Hillegom, lukte het de uitploeg niet om echt grote kansen te creëren.

Eerste grote kans

Na een halfuur spelen kreeg Vitesse ’22 de eerste grote kans van de wedstrijd. Na een mooie combinatie tussen Martijn Kuijs en Mika Miettinen, miste laatstgenoemde echter oog in oog met keeper Björn Haggerty. In de tweede helft begon Hillegom opnieuw sterk en kreeg het enkele mogelijkheden via Niels van Veen en Jesper Warmenhuizen. Toch bleef het Vitesse ’22 dat de wedstrijd uiteindelijk naar zich toetrok.

Twee doelpunten in de slotfase

In de 90e minuut brak het moment van de wedstrijd aan toen Martijn Kuijs een prachtige soloactie maakte en van zo’n 25 meter met een schitterend afstandsschot de 1-0 binnenschoot. Een minuut later besliste Mika Miettinen de wedstrijd definitief door koel af te ronden na een goede aanval van Vitesse ’22, waarmee hij de eindstand op 2-0 zette.

Trainer Ton Pronk was na afloop tevreden: ,,Ik ben erg blij met deze overwinning. We hebben goed verdedigd en zijn in de slotfase beloond voor ons harde werk. Het centrale duo Robin Stam en Joris Veldt, samen met linksback Sam Veldt, hebben het achterin uitstekend gedaan. Daarnaast vielen de invallers goed in en hebben zij extra druk gezet op de defensie van Hillegom.’’

Derde nederlaag voor s.v. Hillegom

Voor s.v. Hillegom en hun trainer Thijs Sluijter was dit de derde nederlaag op rij. Hoewel zij bij vlagen het betere van het spel hadden, ontbrak het aan efficiëntie voor het doel. ,,We speelden goed combinatievoetbal, maar toen we niet scoorden, werd het gevaarlijk voor ons. Het is zuur dat we in de extra tijd verliezen, vooral omdat we de meeste duels in die fase begonnen te verliezen’’, aldus Sluijter.

Vitesse ’22 kan dankzij deze overwinning drie belangrijke punten bijschrijven, terwijl s.v. Hillegom met de nederlaag in een moeilijke fase blijft zitten.

Op de foto:
Vitesse-keeper Tom Laan pakt de bal vakkundig met zijn handen. (Foto: Vitesse ‘22)