Castricum – De leerlingen van 3 mavo van het Jac. P. Thijsse College hebben hun handen flink uit de mouwen gestoken in hun praktijkvak Dienstverlening en Producten. Na slechts drie weken voorbereiding serveerden ze een volledige lunch aan 45 pensionado’s en stonden ze tijdens de reünie voor het 70-jarig bestaan van de school klaar met diverse festivalhapjes. Een prachtige prestatie waar zowel de leerlingen als hun docenten trots op zijn.
De periode wordt binnenkort afgesloten met een spannende praktijktoets, waarbij de leerlingen hun geleerde snijtechnieken moeten demonstreren. Maar het was niet alleen hard werken: onlangs bezochten de leerlingen ook het Talland College in Purmerend om zich te oriënteren op vervolgopleidingen in de horeca. Daar kregen ze een uitgebreide rondleiding, uitleg over verschillende opleidingen én een inspirerende demo-les in een echte keuken. Tijdens deze les leerden ze hoe je met diverse ingrediënten een smaakvolle bouillon maakt en zagen ze van dichtbij hoe studenten maaltijden voorbereiden voor het restaurant van de school. ,,De sfeer was geweldig en het gaf een goed beeld van hoe het werken in een echt restaurant is’’, aldus een enthousiaste leerling. De ervaring in de keuken smaakt naar meer. (Foto’s: Jac. P. Thijsse College)