Lia de Ruyter heeft ter ere van het honderdjarig bestaan van Hotel Borst, nu Hotel Fase Fier eten en drinken, een boekje geschreven over de geschiedenis van het familiebedrijf. Zij leerde Borst 26 jaar geleden kennen via Jazz in Bakkum, de jazzclub die zij samen met Jos van Beest heeft opgericht. In die jaren heeft zij Borst ervaren als een warme, gezellige plek, een plek waar iedereen zich welkom kon voelen. De huiskamersfeer, en het feit dat het zo’n belangrijke functie vervulde in het dorp Bakkum, deden haar besluiten om voor dit bijzondere familiebedrijf , waar nu de vierde generatie volop aan het werk is, als verjaardagscadeau dit boekje te schrijven. In het boekje staan behalve veel oude foto’s en artikelen, ook leuke verhalen uit vroegere tijden. Ook staat het feitelijke ontstaan van het pand beschreven. De lezer krijgt een mooi beeld van hoe het familiebedrijf, beginnend met grondlegger grootvader Willem Borst, door de jaren heen in de familie is gebleven. Het boekje is verkrijgbaar bij Hotel Fase Fier en bij boekhandel Laan en kost 9,95 euro. Foto: Jos Zonneveld.