Limmen veel beter dan Sporting Krommenie: 4-1

Limmen – Zou het deze keer wel goedkomen met deze wedstrijd? De laatste keer in Krommenie kreeg VV Limmen een pak slaag (4-0), terwijl de ploeg in de thuiswedstrijd de 1-1 in de laatste minuut binnenkopte, nota bene door de eigen doelman. Drie maal is scheepsrecht zou je zeggen. Het kort gemaaide, vlakke, en voor het nieuwe seizoen goed geprepareerde veld is voor beide teams in het voordeel. ’s-Morgens nog de kaarsrechte lijnen getrokken en de wedstrijd kon met het talrijke publiek beginnen. De eerste speldenprik kwam van Limmen. Een afstandsschot van Mees Duinmeijer ging over en een tweede schot van Quinn Bonne dito. De jonge junior kreeg een basisplaats omdat Nino Peemen was geschorst. Een mooie aanval over links via Jacco de jong deed de bal bij Mike Schouten belanden, die inschoot. De neutrale assistent had hem over de lijn gezien: 1-0.

In minuut 35 kwam Mike Schouten alleen op doel af en werd neergehaald vlak buiten de zestien. Een gele kaart en een vrije trap voor Limmen. Onberispelijk schoot Björn Valkering hem binnen. Vlak voor rust nog een hachelijk moment voor het doel van Limmen. Met kunst en vliegwerk bleef het 2-0. Aangezien Sporting op zoek ging naar de aansluitingstreffer was het met een counter Jacco de Jong die hem in het kruis ramde: 3-0 met de rust. Na een kwartier kwam Sporting weer in de wedstrijd. Een hoge bal voor doel werd ingekopt. Maar nog geen vijf minuten later stelde Limmen orde op zaken. Op het randje van buitenspel mocht Boris de Boer op doel schieten. De keeper liet de bal los en Mike Schouten schoot binnen: 4-1. Zo is Limmen nog één wedstrijd winnen van de 2e klasse af. Spartanen uit Wognum wordt de tegenstander. Als Limmen ook zo voor de dag komt, zit het er wellicht in.

Trainer José feliciteert de razendsnelle Jacco de Jong. (Foto: Willem Koot)