Limmen wint van Spartanen en promoveert naar tweede klasse

Limmen – Het werd de wedstrijd van de waarheid voor voetbalvereniging Limmen. Tegen Spartanen werd zondag – vanwege het EK voetbal – al om 12.00 uur gespeeld. Limmen speelde met rouwbanden en voor aanvang werd een minuut stilgestaan vanwege het overlijden van oud-vicevoorzitter en voorzitter van de supportersvereniging Toon Kerssens.

De eerste twintig minuten toonde Limmen het betere spel, maar Spartanen scoorde vanuit een hoekschop het eerste. Nino Peemen probeerde direct de gelijkmaker te scoren, maar raakte de lat. Na een half uur een goede kans voor Jacco de Jong, maar de keeper van Spartanen was alert. Toch kwam Limmen op gelijke hoogte door een treffer van Mike Schouten na een mooie actie van wederom Jacco. Het eerste gedeelte na de rust speelde Limmen veel sterker. Een kwartier voor tijd werd een doelpunt uit een kopbal afgekeurd wegens een overtreding, maar niet veel later kopte Joeri de 2-1 voor Limmen binnen uit een corner van Björn. De 3-1 lag op de schoen van Jacco, maar hij schoot jammerlijk naast. Ook een vrije trap in de laatste minuut trof geen doel, de eindstand bleef 1-2 en daarmee was voor Limmen de promotie een feit.

Mike Schouten in duel. (Foto: Harm Bongers)