Masterclass Kornblum krijgt geen vervolg: FC Castricum weer gelijkspel

Castricum – Soms is hij onzichtbaar, soms een flits. Joep Kornblum is een man met vele gezichten. Op het hoofdveld van FC Castricum demonstreerde hij zaterdag in de regiotopper tegen DEM weer eens zijn onnavolgbare arsenaal aan schijnbewegingen. Kornblum flitste langs drie man, waarna de keeper aan de beurt was. Kansloos!

In navolging van de afgelopen reeks wedstrijden kreeg FCC eindelijk weer eens uitzicht op de volle drie punten. Na de masterclass in de 28e minuut verdiende de ploeg van Pim Sauber even later minimaal een vrije trap voor een kansrijke aanval. Dat had voor DEM de nekslag kunnen zijn. In plaats daarvan redde doelman Mats Kwanten FCC met een geweldige reflex. Even later kopte de rechtshalf vanaf de doellijn over!

Na rust werd FCC tegen de muur gedrukt en was de gelijkmaker een kwestie van tijd. Middenvelder De Graaff had weinig geduld en liet zich gemakkelijk vallen. Strafschop: 1-1. Met een wedstrijd minder gespeeld, staat FC Castricum nu vierde achter De Foresters. Dat is geen onoverbrugbaar verschil. Kornblum: ,,Het was een moeilijke wedstrijd, vooral in het begin was het veld nogal glad. Wij hebben genoeg kansen gekregen, maar geen strafschop. Al denk ik dat deze wel terecht was. Daarna kregen wij nog een dijk van een kans, maar die werd wegens buitenspel afgefloten. We zijn nu bijna op de helft. Ik was in ieder geval bij vlagen in orde. Mijn rushes aan de zijlijn waren goed, nu moet ik ook voor de ploeg meer gaan betekenen.’’

FC Castricum had de handen vol aan de tegenstander. (Foto: Sandy Klaver)