Meervogels ’31 faalt op alle fronten

Akersloot – Door het prachtige lenteweer hadden vele supporters de weg naar v.v. Assendelft gevonden en leek een mooie wedstrijd in het verschiet te liggen. Meervogels had door vakanties en blessures enkele aanpassingen moeten doen, maar het goede gevoel van de laatste tijd en kansen op de tweede periode hadden de moraal goed gedaan.

Helaas kwam men zondag bedrogen uit: Assendelft durfde Meervogels met een aanvallende organisatie te bestrijden en daar hadden de Akersloter manschappen erg veel moeite mee. Een ontzettende zwakte in individueel verdedigen en samen verdedigen zorgde al binnen twintig minuten voor een 2-0-achterstand en niemand die ingreep: niet in het veld, niet op de bank. Niet voor het eerst gingen daarmee ook de koppies omlaag. Totaal onnodig, want Assendelft liet ook zien defensief zeer kwetsbaar te zijn. Dat bleek bij de 2-1 van Tom Adrichem, die frank en vrij in de as kon doorvoetballen. Dan hoop je op nieuw elan, maar door wederom geschutter in de defensie kon Assendelft nog voor rust de 3-1 erin prikken. De wedstrijd had helemaal op slot gekund, als een vrije trap de paal niet had geraakt. Rust: 3-1.

Tweede helft

Dan hoop je dat Meervogels door het inbrengen van inbrengen wissels de ruggen nog kan rechten na de rust; niets was minder waar, want in anderhalve (!) minuut kreeg Assendelft twee opgelegde kansen op de genadeklap. Deze viel vijf minuten later, toen een voorzet vanaf rechts feilloos werd binnengekopt: 4-1. Assendelft liet de teugels wat vieren en zakte toen wat meer in. Meervogels leek daardoor optisch wat sterker, maar o zo onzorgvuldig aan de bal. Daardoor kon Assendelft toch nog naar hartenlust counteren en zo meer kansen creëren dan de geelzwarten. Doelman Patrick Veldt, die zondag de geblesseerde Cas Hoogland verving, pakte nog wat ballen en hem was deze nederlaag zeker niet aan te rekenen. In de 82e minuut strooide Assendelft nog wat zout in de wonden met een vijfde treffer, voordat Tom Adrichem vanaf de stip de eindstand op 5-2 bepaalde.

Na de getoonde teamspirit van een week eerder was dit een deceptie voor iedereen die Meervogels een warm hart toedraagt. Komende zondag om 11.00 uur Meervogels ’31 2 – ASV Arsenal 2 en om 14.00 uur Meervogels ’31 1 – ZAP 1.