Meervogels ’31 geeft zekere punten uit handen

Akersloot – De reserves van Meervogels ’31 togen zondag naar Spanbroek om daar het plaatselijke VVS ’46 te bestrijden. Dit lukte naar behoren, maar daar hoorde natuurlijk geen 4-0-nederlaag bij. Zeer geflatteerd, maar dat weet niemand volgende week meer. Het eerste ging naar Zwaag, met in het achterhoofd de memorabele 4-3-nederlaag na een 0-3-voorsprong van vorig jaar.

Onder prima omstandigheden zag het publiek een bewogen potje: in een aangepaste formatie – beide spitsen in de lappenmand – werd het favoriete Westfriezen het vuur aan de schenen gelegd en het zag er in het eerste half uur gewoon goed uit. Daar ontstonden dan ook twee prachtige treffers uit. Jelle van der Eng en Mees Tiebie zorgden voor 0-2, maar de ploeg had in die fase al op rozen moeten zitten. Pas na een half uur kwam Westfriezen enigszins tot hun positieven en kreeg Meervogels ’31 wat meer druk. Uit een uitstekende counter werd het echter gewoon 0-3 door wederom Mees Tiebie. Een domper was de 1-3 vlak voor rust toen men dacht voetballend onder de druk vandaan te kunnen komen. Vorig jaar 0-3, nu 1-3… het Akersloter publiek hield de adem al in.

Tweede helft

In het eerste kwartier na rust had Meervogels ‘31 de wedstrijd wederom in de zak kunnen steken; een aantal mega-kansen werden jammerlijk verkwanseld en Westfriezen wisselde aanvallend dat het een lust was. Vele ballen werden in het strafschopgebied gepompt, maar vooralsnog bleef de ploeg uit Akersloot fier overeind. Tot de 75e minuut, toen Westfriezen zo maar vrij kon uithalen uit de tweede lijn: 2-3 en ze roken bloed. Op dat moment kon het echt alle kanten op. Hachelijke situaties voor de goal van Meervogels ‘31, maar ook alle ruimte om eruit te counteren in zeeën van ruimte. De krachten van de middenvelders namen echter ook af en het tandvlees werd voelbaar. In de 85e minuut een weggegeven corner en ja hoor, deze keer bolde het net wel: 3-3. De organisatie rond hoekschoppen tegen zal echt beter moeten, want dit kost teveel punten. In de slotfase had men de partij nog kunnen binnenslepen en dat had prettig geweest met de derby in het vooruitzicht. Wederom dus geen 0-3 over de streep kunnen trekken in Zwaag en dat deed pijn.

Programma

Komende zondag weer een strijdbaar Meervogels ’31 om het de oranje-witte buren zo moeilijk mogelijk te maken. Om 10.30 uur (!) speelt Meervogels ’31 2 thuis tegen Spartanen 2. Om 14.00 uur start de wedstrijd Meervogels ’31 1 – Limmen 1.