Meervogels ’31 nog lang niet klaar

Akersloot – Na een uitermate stroeve aanloop naar dit komende seizoen moest het dan in Vijfhuizen gaan gebeuren: een betere start dan gebruikelijk voor de selectieteams van Meervogels ’31. Dat dit een moeilijke opgave zou zijn, was al duidelijk en is ook gebleken. Het tweede toog naar buur Vitesse ’22 in Castricum en kreeg enigszins geflatteerd een 4-1-nederlaag om de oren. Coach Sjaak Verduijn zag echter lichtpuntjes, waar hij mee verder kan.

Dan het vlaggenschip: op het stroeve kunstgras kenden de geelzwarten een net zo stroeve start. Het was aan doelman Cas Hoogland te danken dat de ploeg na twintig minuten nog in de wedstrijd zat en de 0-0 nog op het bord stond. Daarna kwam ook Meervogels tot enige offensieve daden, zonder tot groots voetbal te komen. Maar defensief leek het wat beter te staan met in fases ook meer balbezit. Goals leverde het niet op, omdat de voorwaartsen echt niet thuis gaven deze middag. Rust: 0-0.

Na rust was de aanleiding voor de 1-0 er helaas één van pupillenniveau. Een verkeerd genomen ingooi leverde een ingooi voor de buren op, die weggewerkt leek te worden, maar pardoes via een Meervogels-rug achter Cas plofte. Daarna was de ploeg enige tijd van het padje af en speelde het spel zich af op de eigen helft. Zelf veel te slordig in balbezit en defensief nooit dicht bij elkaar. Een kwartier voor tijd een gok door 1 op 1 te spelen achterin. Gezegd moet wel worden dat Jens Verduijn een riante kans op 1-1 liet liggen, maar een minuut later was de 2-0 een feit door een gapend gat in de defensie. In de 83e minuut was dit wederom het geval en stond de 3-0 er erg goedkoop op. Dit bleek uiteindelijk ook de eindstand en die was conform de verhoudingen.

Lichtpuntjes? Oké: het optreden van doelman Cas en ook middenvelder Juup van Diepen verdient enige credits. Komende zondag om 11.00 uur Meervogels ’31 2 – AFC ’34 2 en om 14.00 uur Meervogels ’31 1 – KFC 1. (Foto: Ingrid Adrichem)